carte obiect – memoriile unui Arhanghel

martie 4, 2008 § 3 comentarii

Ingerii sunt niste entitati misteriaose pentru oameni. Eu mi-am imaginat o latura mai umana a unuia dintre ei, astfel s-a nascut aceasta „carte”. Povestea incepe cu un arhanghel care din dorinta de a-si creea un jurnal unde sa-si astearna gandurile „frumoase” si intamplarile ce se petrec zi de zi in Rai, a coborat pe furis pana in Iad si a „sterpelit” o bucata de carbune. De ce? Pentru ca din cate stim cu totii, sau cel putin asa ne imaginam, Raiul e imaculat si nici gand sa gasesti ceva cu care sa iti faci notite. Oricum D-zeu nici nu e de acord cu asa ceva pentru ca ingerii nu au voie sa faca notite, si asta din simplul motiv ca daca ai deschide jurnalul dupa o perioada in care ai tot scris in el si citesti din trecut, vei observa ca nu e nici o diferenta intre zile si ca toate trec la fel, in aceeasi mirifica stare de beatitudine si poate incepi sa te gandesti ca ceva nu e in regula. Ingerasul nostru s-a apucat de un jurnal, si pentru ca nu avea pe ce sa noteze a inceput sa scrie pe propria lui camasa alba. La inceput nu se prea vedeau randurile de text dar cu timpul, spatiul scris pe camasa a devenit din ce in ce mai mare si D-zeu a observat intr-o buna zi ca indegerasul e cam „murdar”. L-a chemat in biroul lui la o intrevedere si afland cauza aspectului camasii ingerului s-a suparat f f f tare pe el. Cea mai buna decizie ce se putea lua in acel moment era expulzarea lui din Rai, pentru nesupunere. Dar nu putea fi trimis in Iad pentru ca nu putea fi acuzat de vreun pacat grav. Astfel ca ingerul a fost alungat in partea veche si uitata a Raiului, acolo unde numai D-zeu stie sa ajunga, acolo unde nu locuieste nici un inger si este ascuns Copacul (stiti voi bine la ce copac ma refer). In acest loc nu exista nimic, doar piatra seaca si praf, nici o vietate si nici un fir de iarba. Cu timpul ingerul nostru a inceput sa se imbolnaveasca de frig, foame dar mai ales de singuratate.Dupa multa agonie a murit. Camasa de fata e ultimul semn din existenta lui, si a fost aruncata pe pamant de D-zeu pentru a nu isca intrigi colo sus prin Rai. Restul ingerilor traiesc bine, in plinatate emotionala, fericiti si indestulati.

arhanghel-1.jpg

arhanghel-2.jpg

Reclame

§ 3 Responses to carte obiect – memoriile unui Arhanghel

 • Maru spune:

  Dar, dar… In povestea ta Raiul e ingerul! Iar Raiul e Iadul. Nu poate fi ceva bun daca e repetivit si limitat, chiar daca limitarea consta in bine si pace. Ametesc. E prea clar. Mai bine taceam.

  • Dinu spune:

   M-am tot gandit, ai patruns foarte departe in idee si ai ajuns oarecum acolo unde a ajuns si ingerul din poveste. Eu vroiam sa transmit starea lui, acea stare de pierdere unde nu e absolut nimeni la care sa tii si nimeni care sa tina la tine. Ai fugit de monotonie si dai de un hau. Anul trecut am vazut un film care e oarecum pe aceeasi idee, „The Bothersome Man”, dar nu e vorba despre ingeri ci despre ceva mai concret, oameni.
   Dinu

 • cristina spune:

  Frumoasa povestioara. Ideile sunt nemaipomenite. Sunt curioasa daca povestea a venit inainte sa realizezi camasa sau dupa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading carte obiect – memoriile unui Arhanghel at Dinu Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: